sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Muffinssien uusi elämä

Kaveri lähetti mulle naamakirjassa torstaina linkin cooleihin kuppikakkukuviin. Oli aika makoisen näköistä meininkiä. Aloin heti miettiä et mikä noista onnistuis munkin rähmäkäpylöillä tehtynä. Hollantilainen kurkki olan takaa ja oli sitä mieltä et hamppari-idea oli hauska. Sellaisia siis. Ja niin, syykin leipomiselle oli tiedossa, koska hollantilaisella on taas synttärit. Tai siis oli jo melkeen 2 viikkoa sitten, mutta kun se ei vaan saanut aikaiseksi kutsua kavereita kylään vaikka piti.

Eilen illalla oli sitten muutama hollantilaisen kaveri kyläilemässä ja tarjolla oli pitsan ja sipsien lisäksi hampurilaisia. Muffinssihampurilaisia.

  

Ton linkin hamppareissa (ja muissakin kun googlettelin) oli välissä värjättyä kreemiä tai muuta kosteaa sörsseliä. Mä mietin eri toteutusvaihtoehtoja kuumeisesti. Ei olis napannut ostaa erilaisia elintarvikevärejä vain tätä projektia varten. Löysin sitten Prismasta kivan paketin valmiiksi värjättyä sokerimassaa. Setissä oli perusvärit + vihreä. Ajattelin askarrella "juuston", "salaatin" ja "tomaatin" massasta. Kotona huomasin että eri värit myös maistuivat erilaiselta ja se oli aika jees, pelkäsin että hamppareista tulee ihan pelkästään sokerimassan makuiset.


Tein siis ihan perus muffinssitaikinan ja muffinipellillisen (12 kpl) vaaleita muffinseja. Mausteena oli oikeastaan vain vaniljasokeria ja tippa mangomaustetta. Mun muffinsiresepti on just sellainen hyvä, jolla muffinsit aina kohoaa. Nyt oli pakko oikein kolautella sitä peltiä, et ne edes vähän lössähtäis ja tulis pyöreitä, sämpylän näköisiä hattuja hamppareihin. Näin jälkeenpäin ajateltuna olisi ehkä voinut vaan laittaa vähemmän soodaa ja leivinjauhetta..

Lopputaikinaan lisäsin 3 rkl kaakaojauhetta ja 50g tummaa leivontasuklaata muruina. Tein niistä muutaman suklaamuffinin, jotka sitten leikkasin "pihveiksi" hampurilaisten väliin. Joka hampurilaiseen pursotin vielä vähän kostukkeeksi hampurilaiskastiketta eli mansikkahilloa. Kokoamisvaiheessa liimasin päälle seesaminsiemeiniä (eli kostutin kannen veteen kastetulla pullasudilla ja ripottelin siemenet päälle.

Tä oli hauska lauantaipäivän hommailu!



Illalla laskeskelin et omistakin synttäreistä on taas se puoli vuotta mennyt, mikä tarkoittaa että puolen vuoden päästä vanhenen jälleen. Päätin hukuttaa ajatuksen lasilliseen shamppanjaa, joka oli ollut kylmässä nyt jo aika kauan "odottamassa sopivaa hetkeä". Hyvää oli. Hollantilainen sai joulunaikaan lahjaksi setin käteviä viiksiä, joilla vieraat voi merkitä lasinsa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti piristää päivääni! Kiitos! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...